Ilyen napjaink szerelme?

Az idilli svájci hegyekben él a nő, a szikes hortobágyi pusztaságban a férfi. Hogyan alakul a szerelmük? 

Az új kommunikációs technikák olyan eszközöket adhatnak a kezünkbe, melyek sokunkat meglepnek még most is, amikor már szinte semmin sem tudunk csodálkozni. Nos, úgy látszik mégis van min felhúzni a szemöldökünket, hiszen ez a könyv más megközelítéssel mutatja be a szerelem időtlen, kimeríthetetlen témáját.

Miről szól ez a regény?

L.L.: Egy internetes társkeresőportálon kezdődő, viharos gyorsasággal szerelemmé alakuló viszony első 8 hetét ismerheti meg az olvasó őszinte, szókimondó stílusban. Különlegessége, hogy a történetet a két szereplő különböző szemszögéből ismerhetjük meg, elbeszéléseik, e-mail, cset és telefonbeszélgetéseik által egy naplóregény formájában.

Kik a főszereplők és miért ők?

L.L.: Olyan párt szeretnék bemutatni, akik alapvetően különbözőek, mégis kivételes gyorsasággal és mélységgel szeretnek egymásba. Mindketten házas, családos, látszólag boldog emberek, akiket 1500 kilométer választ el. Interneten keresztül megismerkednek, viszonyba bonyolódnak. A nő az anyagias, erkölcsileg lazább, morálisan hedonistább nyugati világból, a férfi a felzárkózni vágyó, hagyományos értékeket képviselő, konzervatív, szűkölködőbb keletről.

Eszter a NŐ a látszólag irigylésre méltó jólétből, az idilli svájci hegyekből, Attila a FÉRFI a szikes hortobágyi pusztaságból, magyarságunk mesés örökségéből.

Fontos számomra, hogy mivel ennyire különböző a múltjuk, jelenük, tanuljanak egymástól: a svájci-magyar nő hazafiasságot, hagyománytiszteletet, a magyar férfi nyitottságot, pozitivizmust, fejlődni akarást.

Mit üzen ez a történet az olvasóknak?

L.L.: Sok mindent magáénak érezhet benne az olvasó. Szó van benne a férfiak életközepi válságáról, a túlmisztifikált emberi tulajdonságokról, szerelemről, erotikáról, hazugságainkról, a hedonista életszemléletről, napjaink szexualitásáról, a nőiesség megélésének öröméről és még sok minden másról.

A téma, amiről ír, illetve az erotikus műfaj megosztó, nem fél a negatív kritikáktól?

L.L.: Vannak bennem félelmek, de a visszajelzések és a kritikák nagyon jók, engem is megleptek. Nem tartom magam a klasszikus értelemben vett írónak, hobbim az írás. Nem célom szépirodalmi magaslatokba kerülni, egyszerűen élvezem, ha írhatok, jó a saját stílusomban kommunikálni a földön járó és érző emberekkel. Tisztelem a szépirodalmat, szívesen olvasom klasszikus és kortárs íróink gondolatait, inspirálódom belőlük. A témák pedig, amikről írok, nagyon megosztóak, ezekről mindenkinek van véleménye. Szerelem, házasságtörés, morális határok kitolódása, az online élet hatásai. Mitől férfi a férfi, mitől nő a nő, a „hanyatló nyugati” erkölcsök és a konzervativizmus szembenállása, a prüdéria, félelmeink, vágyaink, az önmegvalósítás, a bátorság… örök, nagy és megosztó témák. De inkább majd a második rész foglalkozik komolyabban például a gender kultúra előretörésével a „Femme fatale jelenséggel”, a nők szerepeinek megváltozásával, a férfi-női minőség és szövetség átalakulásával egy párkapcsolatban.

Ezek szerint, akkor lesz második rész?

L.L.: Igen. Alapjában véve a célom az volt, hogy egy 16 hetet megélt kapcsolatot mutassak be, de annyira termékenyen írtam, hogy a kiadó javaslatára több részben publikálom a történetet. Most csak a kezdeti 8 hét eseményeit ismerheti meg az olvasó. Egy történet kezdetét, egy szerelem születését, a „mézes heteket”, aztán pedig…

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/LovasLana/
E-mail: lovaslanawriter@gmail.com
Weboldalak: https://www.lovaslana.eu és https://www.lovaslana.hu

Translate »